Thursday, July 23, 2009

SMK Jengka Pusat : 30 Tahun Menyusuri Kegemilangan


SMK Jengka Pusat
30 Tahun Menyusuri Kegemilangan
Kemahuan Asas Kejayaan
(1979 - 2009)

Blogger Pak Tam Jengka mengucapkan Selamat Menyambut Ulangtahun Ke-30
Sekolah Menengah Kebangsaan Jengka Pusat
(SMKJP)

En.Abdul Razak Ahmad

(02.01.1979 hingga 31.12.1979)


En.Fadzilah Mohd.Noor

(01.01.1980 hingga 31.03.1982)


Tn.Hj.Abas Awang

(01.04.1983 hingga 15.06.1984) kini Ketua Penerangan PKR Pahang


En.Othman Busu

(16.06.1984 hingga 15.04.1986)


En.Yau Hock Leong

(16.04.1986 hingga 30.09.1986) memangku


Tn.Hj.Kamaruzzaman Abd.Hamid

(01.03.1987 hingga 28.02.1991)


Tn.Hj.Ibrahim Omar

(01.03.1991 hingga 08.01.1993) memangku


Pn.Hjh.Hamedah Wok Awang

(09.01.1993 hingga 16.11.1994)


Tn.Hj.Ibrahim Omar

(17.11.1994 hingga 1.12.1994)


Tn.Hj.Omar Dollah

(01.02.1995 hingga 16.06.1995) memangku


Pn.Noraini Bakar

(17.06.1995 hingga 31.08.1995)


Tn.Hj.Mamat Abdullah

(01.09.1995 hingga 15.11.1995)


Pn.Hjh.Noraleena Abas

(16.11.1995 hingga 01.04.1998)


Tn.Hj.Nayan Bakar

(02.04.1998 hingga 30.04.1999) kini Pengetua di Langkawi


Pn.Hjh.Zabedah Osman

(01.05.1999 hingga 15.01.2003) kini Pegawai PPD Rompin


Pn.Zainab Mat Wazir

(16.04.2004 hingga sekitar 2007 )


Pn.Hjh.Hafidzah Jono

(sekitar 2007 hingga Kini)


Pengiktirafan SMK Jengka Pusat sebagai penerima Anugerah Sekolah Bestari FELDA baru-baru ini sangat signifikan dengan ulangtahun ke 30 penubuhannya..

Semoga SMK Jengka Pusat terus sukses di masa akan datang.


Lagu Sekolah : SMJP TERCINTA


SMJP

Sekolah yang tercinta

Berdiri megah di tengah desa

Untuk mendidik anak-anak bangsa

Menjadi insan yang berguna

Pada agama nusa dan bangsa


SMJP

Kau lambing kemegahan

Kejayaan jadi kebanggaan

Dengan cogannya ke arah wawasan

Kemahuan asas kejayaan

Berazam capai kecemerlangan


SMJP

Kami tetap setia

Menuju ke era baru

Menuju ke era baru


Penulis lirik : Faizah Mohd.Nor

Pencipta Lagu : En.Mohd.Salleh Mat Nor

Lagu Dicipta : 1993


12 comments:

mfadlimusa said...

Pak tam, terima kasih kerana menulis sedikit info berkenaan dgn SMKJP. Saya salah seorang pelajar 1983-1987. Saya dalam usaha mencari maklumat2 guru2 yang mengajar sekitar tahun tersebut. kiranya pak tam ada silalah email kpd saya

Yusri said...

hahaha..
gud luck smkjp tercinta..
tp saya aku x sempat habis blajar kat sana..
ini semua angkara geng bola2 api..
yang pada itu deketuai oleh sifu yusma,zairie paai,bell,sapuan bidin,paktam,amir huri,haikal,budu,(hakim syarif,haizal,zaidi,hakim,jamsari,monyet) n the gang..i miss u all..
smkjp 2002-2003..

zawiah mohd zain said...

hai pak tam,..selama berpuasa..dan seterusnya selamat hari raya..saya juga bekas student smkjp..tapi dari tahun 1979-1983.Dulu kami menumpang di bangunan sk jengka pusat sekarang.Masuk form 2..pindah ke sekolah dan asrama baru,..banyak kenangan terhimpun di sini..teringin juga menjejak rakan2 lama..teringat juga guru-guru lama yang amat tabah dan dedikasi..c syukri,c jamilah,c naemah, c w.husin,c kamariah dan ramai lagi termasuk pengetua ketika itu,tn hj abbas dan tn hj fadzilah.....juga pengetua sekarang..pn hafizah..

ujang jengka said...

salam..
tak sangka smkjp ade wat website gak..hehehe
thank wat kekawan yg buat website nie...
aku rase cam kenal ar yusri nie..
bebudak nakal kat asrama smkjp..huhhu

ujang jengka said...

yusri ko thu tak number contact haikal?

ujang said...

aku rindu kan zaman skolah kte dulu.....
i miss u all

ujang said...

salam...
bile kte ble wat pjumpaan kekawan lame ek??
windu ar kat ko org smua...

aiNa yasHira said...

saya liza nak tau info tentang ROZAINI ABD RAHIM , JENGKA 15 . 1989 KELAS 3 SAINS PERTANIAN 2 . SMKJP .

rizal said...

hai kawan-kawan, budak2 asrama smkjp 1991-1997...kat mana korang semua...bila nak buat reunion?

Webucation is Sunrise Business said...

Saya mencari rakan2 anak peneroka jengka untuk bersama2 saya merapatkan jurang digital untuk pelajar anak jengka...

sekarang saya di jb.. saya adalah pengasas tuisyen online johor...

--
Hafizi Ms
Ilmudunia Technologies
(Komuniti Usahawan ICT Pembelajaran Melalui Laman Web (WEB + EDUCATION)
0177619807
(Berpengalaman dalam bidang e-pendidikan/ Tuisyen Online dari tahun 2007)
ilmudunia - "Kerana Tuhan Untuk Manusia"


Perintis Usahawan WEBUCATION 2010 Diperlukan. Permintaan Tinggi, Pasaran Luas.
Daftar di
www.ilmu3p.com/?id=ilmudunia

Info:
www.youtube.com/anakmystar
www.infopuncakmas.com

Bahan Sokongan:
Kertas Cadangan Disediakan Percuma

Anonymous said...

hahha..xtahu la ujang..
susah dah nak jupe geng2 dlu..

Budak Merantau said...

Assalamualaikum rakan2 dari 4N2 n 5N3-98-99..semoga berjaya dengan kehidupan masing2.Salam rindu kepada semua yang bersama2 menghadapi SPM 99.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...