Thursday, March 12, 2009

SPM 20 A : Tahniah Nik Nur Madihah.!!!

Assalamualaikum w.b.t..


Ketika ini posting ini ditulis, entah berapa lagi blog mengutus ucapan tahniah kepada anak Kelantan ini, mungkin mencapai ratusan, mungkin ribuan. Nik Nur Madihah Nik Mohd.Kamal, pelajar Sekolah Menengah Agama Maahad Muhammadi Perempuan memperoleh keputusan 20 A dalam peperiksaan SPM yang diumumkan hari ini. Untuk itu, penulis ucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Nik Nur Madihah, semoga terus berjaya di masa akan datang dan terus mengangkat martabat Islam. Link di SINI

Sesungguhnya pencapaian menakjubkan ini harus disyukuri oleh seluruh umat Islam kerana bukan calang-calang orang dapat menguasai sebegitu banyak subjek. Mengimbas prestasi penulis ketika SPM 2003 (hehe, malunye), penulis hanya mampu meraih 2 A sahaja, itu pun dalam Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam, yang lain hanya "A dengung" saja. Namun penulis masih mampu lulus dalam 'killer subjek' - Fizik (7), Kimia(6), Biologi (8) dan Matematik Tambahan (7).


Terima kasih tidak terhingga kepada cikgu-cikgu penulis di SMK Jengka Pusat ketika itu, Pn.Azmah Ramli (Bahasa Inggeris), Pn.Hjh.Siti Ros Hj.Ismail (Bahasa Melayu), Cikgu Marzuki Yusoff (Fizik), Cikgu Norhayaniwati Abd.Razak (Kimia), Cikgu Hajjah Noraini Abd.Manaf (Biologi), Cikgu Hajjah Siti Rahmah Hussien (Matematik Tambahan), Cikgu Saupi Mat Jusoh (Sejarah), Tn.Haji Zulkifli Hussin (Matematik Moden), Usth.Hjh.Saimah Hashmawi (Pendidikan Islam).

Penulis belum mendapat maklumat mengenai keputusan STPM dan SPM di sekolah lama penulis itu. Namun, penulis ucapkan tahniah kepada semuanya, terutamanya pelajar-pelajar di SMK Jengka Pusat, sekolah yang dah lama penulis tak jejak kaki, semoga bertambah berjaya di masa depan, insyaALLAH..

Apapun, tahniah sekali lagi kepada Nik Nur Madihah atas kejayaannya merangkul gelaran Pelajar Terbaik SPM 2008 Peringkat Kebangsaan yang mengharumkan nama ibubapanya, sekolahnya, kampung halamannya, negerinya dan tentu sekali mengharumkan nama ISLAM...

p/s : (A dengung - istilah yang digunapakai budak2 SMKJP kalo dapat gred selain dari A1 atau A2)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...