Thursday, April 8, 2010

Isu APCO : Apabila Minit Mesyuarat PAC Sudah Ada Di Tangan Anwar...

Salam, selamat bertemu kembali..

Dari Malaysiakini.Com

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata keputusan untuk menamatkan kontrak dengan Apco adalah sangat penting kerana jika tidak ia akan menjejaskan imej negara dan mengancam keselamatan Malaysia.


Anwar juga mendedahkan minit mesyuarat Jawatankuasa Kira-kira Awam (PAC) bertarikh 11 Ogos 2008 yang memetik kenyataan pengerusinya, Datuk Seri Azmi Khalid yang mengakui kemungkinan Isreal mempunyai akses kepada maklumat negara. Pada mesyuarat PAC itu bagi membincangkan prestasi Khazanah Nasional, Azmi melahirkan kebimbangan beliau bahawa maklumat rahsia kerajaan mungkin bocor kepada pihak lain.

Berikut petikan mesyuarat itu: Pengerusi: Ha! Perolehan baru ini melibatkan Israel. Ini amat menakutkan kerana orang ramai mempunyai akses kepada semua maklumat kita. Israel bekerja dengan Amerika dan mereka yang melaksanakan sistem keselamatan kerana mereka ingin tahu mengenai semua pihak di seluruh dunia. Berrdasarkan maklumat itu, Anwar menggesa polis untuk meneruskan siasatan. "Saya tidak lihat bagaimana Umno boleh terlepas dengan kekalutan Apco ini,” katanya.p/s : Mengapa UMNO masih boleh menafikan kerjasama dengan APCO ni??

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...