Thursday, April 30, 2009

Sibuk Dengan Peperiksaan..

Salam..

Sudah beberapa hari penulis tak update blog ini, lantaran kesibukan minggu peperiksaan. Alhamdulillah tengahari tadi penulis selesai menduduki peperiksaan subjek Geografi Pelancongan..

Terasa gembira kerana segalanya berjalan lancar sepanjang 2 jam tempoh menjawab. Tiada rasa tertekan ataupun terpaksa memerah otak terlalu kuat kerana apa yang dibaca semalam, semuanya berjaya diluahkan di atas kertas jawapan. Syukur..

Kini, tinggal satu lagi paper iaitu Asas Kekeluargaan Islam. Peperiksaan di DTC, jam 11.30 pagi.. Semoga segalanya berjalan lancar Isnin nanti..Para pengunjung harap bersama-sama berdoa untuk kejayaan kami para student yang sedang menimba ilmu.. Amin...

Dalam kesibukan ini, banyak isu semasa yang menarik perhatian penulis, antaranya :

1. Keputusan kabinet mengenai isu agama anak, sempat juga buka blog Dr.MAZA dan menghalusi pandangannya mengenai isu ini.

2. Isu kemelut politik Perak. Dengar kata, Federal Court tidak dapat isytihar Dr.Zambry sebagai MB yang sah. Terpaksa disebut semula di Mahkamah Tinggi pulak dah.. Akhirnya nanti, pasti DUN Perak terpaksa dibubar bagi menyelesaikan kemelut ini..

3. Isu selesema babi. Inilah salah satu bala yang diturunkan Allah kepada kita. Mungkin kerana keaplaan kita dan kemurkaanNya kepada kita. Mudah-mudahan kita diselamatkan oleh Allah kerana wabak ini boleh merebak ke seluruh dunia dan boleh menyebabkan kematian. Nauzubillahimin zalik..

4. Isu peluk Aril AF 7. Peluk untuk tunjukkan hormat katanya. Ape daa.. Nabil pun same. Sejak namanya meningkat naik dan dah jadi popular ni, lawaknya macam dah terlebih-lebih sampai hukum-hakam agama pun dipersendakan. Peluk tak jejas ekonomi negara katanya, Ya Allah.. Mungkin Nabil cakap camtu nak wat lawak, tapi sebenarnya ia menunjukkan kedangkalannya sendiri.. (ayat dipinjam dari blog Matjang)

Ada masa akan penulis akan ulas satu persatu pandangan penulis itu.. InsyaAllah..


p/s : Kurang seminggu lagi untuk menamatkan pengajian..


2 comments:

Rantong said...

Salam ziarah. Mungkin ini dapat membantu kita diwaktu gawat sekarang.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

PuTeRa Mak AbAh said...

slam..tggal brapa hari lg kita akan mninggalkan um..moge psahabatan di RPPP terus kekal..moge dunia blogger mdekatkan kita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...